Marinoidut herkkusienet
Portioner
Ohje
- 400 g tuoreita herkkusieniä
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
- 1 pieni, keitetty porkkana
- 0.75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1.5 rkl hienonnettua timjamia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- Halkaise herkkusienet. Jos haluat, että sienissä säilyy väri hyvin, voit kiehauttaa sienet nopeasti vedessä, valuttaa ja jäähdyttää.
- Kuori ja leikkaa keitetty porkkana tulitikunpään kokoisiksi kuutioiksi.
- Siirrä herkkusienet kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna vetäytyä ainakin 10 minuuttia jääkaapissa ennen tarjoamista.
- Tarjoa marinoidut herkkusienet lämpimän ruoan lisäkkeenä tai noutopöydän herkkuna.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet