Mansikkarisotto
Portioner
Ohje
- 3 dl risottoriisiä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 8 dl vettä
- 1 dl makeaa siideriä tai valkoviiniä
- 2 dl vaahdotettua kermaa
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- sokeria maun mukaan
- ripaus suolaa
- 0.5 l mansikoita
- tilkka öljyä
- Kuullota riisi nopeasti kattilassa pienessä öljytilkassa.
- Lisää kiehuva vesi riisin sekaan parissa kolmessa erässä sekoittaen ja keitä kohtalaisella lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää joukkoon siideri tai valkoviini ja sitruunamehu.
- Keitä edelleen, kunnes risotto on juoksevan kermamaista ja riisi al dente eli tuntuu hampaissa.
- Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto riisiin.
- Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa.
- Lisää risottoon peratut, puolitetut mansikat kevyesti nostellen ja tarjoa heti esimerkiksi välipalana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät