Sök efter recept

Mansikkarisotto

Portioner
Ohje
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 dl makeaa siideriä tai valkoviiniä
  • 2 dl vaahdotettua kermaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • sokeria maun mukaan
  • ripaus suolaa
Lisäksi
  • 0.5 l mansikoita
  • tilkka öljyä
  • Kuullota riisi nopeasti kattilassa pienessä öljytilkassa.
  • Lisää kiehuva vesi riisin sekaan parissa kolmessa erässä sekoittaen ja keitä kohtalaisella lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  • Lisää joukkoon siideri tai valkoviini ja sitruunamehu.
  • Keitä edelleen, kunnes risotto on juoksevan kermamaista ja riisi al dente eli tuntuu hampaissa.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto riisiin.
  • Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa.
  • Lisää risottoon peratut, puolitetut mansikat kevyesti nostellen ja tarjoa heti esimerkiksi välipalana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät