Mansikkajää
Portioner
Ohje
- 1 l mansikoita
- 1 dl omena- tai appelsiinitäysmehua
- 2 tl (hyvin hienoksi silputtua tuoretta rosmariinia)
- (sokeria)
- Ota noin 5 mansikka erikseen ja soseuta loput mansikat joko käsin tai koneella. Sekoita mehu (ja rosmariini) mansikkasurvokseen. Makeuta tarvittaessa sokerilla. Leikkaa kokonaiset mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi ja sekoita mansikkasurvokseen.
- Jaa seos mehujäämuotteihin. Anna jäätyä pakastimessa vähintään pari tuntia.
- Toinen vaihtoehto on tehdä kulhoista tarjottava granite. Valmista granite kannelliseen pakastusrasiaan ja anna jäätyä ensin puoli tuntia. Sekoita sitten hileistä seosta. Laita takaisin pakastimeen ja sekoita taas puolen tunnin kuluttua. Anna jäätyä noin tunnin verran, kumoa leikkuulaudalle ja rouhi mansikkajäästä karkeita lohkoja annosmaljoihin. Tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Marjat, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet