Mansikka-raparperipuuro
Portioner
Ohje
- 1 l vettä
- 2 dl pieniä raparperipaloja
- 1 dl kauraleseitä
- 1.5 dl mannasuurimoita
- 1 dl sokeria
- 0.5 tl inkiväärijauhetta tai vaniljasokeria
- (ripaus suolaa)
- 6 dl mansikoita
- Kuumenna vesi ja raparperipalat kiehuviksi. Vatkaa seokseen kauraleseet ja mannasuurimot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Puuro on tässä vaiheessa melko paksua, mutta löystyy sopivaksi sokerin ja mansikkasoseen lisäyksestä. Mausta valmis puuro sokerilla ja inkiväärillä tai vaniljasokerilla sekä halutessasi suolalla.
- Survo mansikat (sauvasekoittimella) ja lisää puuron joukkoon.
- Puuro säilyy hyvänä kylmässä muutaman päivän, siksi sitä kannattaa kerralla keitää vähän suurempi annos.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Marjat, Raparperi, parsa, yms, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet