Mansikka-marenkijälkiruoka
Portioner
Ohje
- 1 l mansikoita
- 1 marenkilevy
- 1.5 dl appelsiinimehua
- 1 dl suklaakastiketta
- 1 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
- Voit hankkia marenkilevyt valmiina. Mikäli teet marengin itse, vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähin erin koko ajan sekoittaen tomusokeri.
- Levitä valkuaisvaahto leivinpaperin päälle ohueksi, alle 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Kypsennä 100-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Anna marenkilevyn jäähtyä.
- Perkaa ja puolita mansikat. Puserra appelsiinista mehu tai käytä appelsiinitäysmehua.
- Anna mansikanpuolikkaiden maustua appelsiinimehussa jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
- Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
- Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin. Murra kuiva marenkilevy reiluiksi paloiksi. Lisää mansikoita liemineen ja kerrosten väliin valmista suklaakastiketta ja kermavaahtoa.
Vinkit:
Voit maustaa appelsiinimehun lisäämällä siihen joko 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta tai 2 rkl sitruslikööriä (esim. Cointreau'ta). Mansikat voit lisätä jälkiruokaan myös aivan sellaisinaan ilman marinointia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: