Sök efter recept

Mansikka-marenkijälkiruoka

Portioner
Ohje
  • 1 l mansikoita
  • 1 marenkilevy
  • 1.5 dl appelsiinimehua
  • 1 dl suklaakastiketta
  • 1 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
  • Voit hankkia marenkilevyt valmiina. Mikäli teet marengin itse, vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähin erin koko ajan sekoittaen tomusokeri.
  • Levitä valkuaisvaahto leivinpaperin päälle ohueksi, alle 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Kypsennä 100-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Anna marenkilevyn jäähtyä.
  • Perkaa ja puolita mansikat. Puserra appelsiinista mehu tai käytä appelsiinitäysmehua.
  • Anna mansikanpuolikkaiden maustua appelsiinimehussa jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
  • Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
  • Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin. Murra kuiva marenkilevy reiluiksi paloiksi. Lisää mansikoita liemineen ja kerrosten väliin valmista suklaakastiketta ja kermavaahtoa.

Vinkit:
Voit maustaa appelsiinimehun lisäämällä siihen joko 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta tai 2 rkl sitruslikööriä (esim. Cointreau'ta). Mansikat voit lisätä jälkiruokaan myös aivan sellaisinaan ilman marinointia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat