Sök efter recept

Mansikka-juustokakku

Mansikka-juustokakku
Portioner
Ohje
  • 200 g murskattuja kaura- tai grahamkeksejä
  • 1 dl pullomargariinia
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
  • 1.5 l mansikoita
  • Murenna keksit ja sekoita pullomargariini keksimuruihin.
  • Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia.
  • Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Anna pohjan vetäytyä peitettynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  • Täytettä varten mausta kevyttuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoon.
  • Vaahdota (kasvirasva)kerma tai vaniljakastike yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen.
  • Kaada täyte murupohjalle ja anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa.
  • Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille.
  • Peitä pinta runsaasti kokonaisilla tai puolitetuilla mansikoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Makeat leivonnaiset, Marjat