Mansikka-juustokakku
Portioner
Ohje
- 200 g murskattuja kaura- tai grahamkeksejä
- 1 dl pullomargariinia
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
- 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
- 1.5 l mansikoita
- Murenna keksit ja sekoita pullomargariini keksimuruihin.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia.
- Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Anna pohjan vetäytyä peitettynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
- Täytettä varten mausta kevyttuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
- Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoon.
- Vaahdota (kasvirasva)kerma tai vaniljakastike yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen.
- Kaada täyte murupohjalle ja anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa.
- Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille.
- Peitä pinta runsaasti kokonaisilla tai puolitetuilla mansikoilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: