Sök efter recept

Mämmi

Portioner
Ohje
  • 5 l vettä
  • 0.5 kg hienoja maltaita
  • 1.5 kg ruisjauhoja
  • 2 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna tai hillottua ja hienonnettua appelsiininkuorta
  • 0.5 tl suolaa
Lisäksi
  • 6 kpl tuokkosia (rasioita myydään leipomossa)
  • Lämmitä vesi poreilevaksi eli noin 60-asteiseksi. Pane 10 litran astiaan pari litraa poreilevan kuumaa vettä. Sekoita veteen puolet maltaista ja viidennes ruisjauhoista hyvin vatkaten.
  • Ripottele ruisjauhoja seoksen pinnalle, peitä astia tiiviisti ja jätä imeltymään pariksi tunniksi.
  • Lisää seokseen vähän kuumempaa vettä, loput maltaista ja osa ruisjauhoista. Vatkaa jälleen hyvin ja ripottele ruisjauhoja pinnalle. Jätä imeltymään.
  • Jatka imeltämistä useita kertoja ja lisää joka kerralla vähän kuumempaa vettä. Viimeksi lisätty vesi voi olla kiehuvaa.
  • Vatkaa imeltynyt seos kylmäksi ja mausta appelsiininkuorihillolla ja suolalla. Huuhdo mämmituokkoset kylmällä vedellä ja täytä puolilleen mämmillä.
  • Ripottele mämmin pinnalle sokeria ja kypsennä uunissa miedossa lämmössä eli 150 asteessa noin kolme tuntia.
  • Mämmi on parhaimmillaan 2 – 3 päivän kuluttua. Säilytä tuokkoset viileässä, ja tarjoile mämmi sokerin ja kermamaidon kera.

Vinkki:
Annostele mämmi jälkiruokamaljoihin kerroksittain appelsiiniviipaleiden kanssa. Tarjoa lisäksi vaahdotettua vaniljakastiketta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Välipalat, pienet syötävät