Maissitäytteiset paprikat
Portioner
Ohje
- 3 kpl paprikaa
- 2 dl keitettyä riisiä
- 200 g tuoreita tai pakastettuja maissinjyviä
- 1 prk ananasmurskaa
- 1 dl sinihomejuustomuruja
- 1 dl juustoraastetta
- 1 tl yrttisekoitusta tai 1 rkl tuoreita silputtuja yrttejä (esim. basilikaa)
- Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja valkoiset osat.
- Asettele paprikat voideltuun uunivuokaan. Jos ne eivät pysy pystyssä, leikkaa ohut siivu paprikoiden pohjasta pois.
- Sekoita täytteen aineet keskenään, ananasmurska liemineen. Jätä hiukan juustoraastetta paprikoiden päälle ripoteltavaksi. Tarkista täytteen maku ja lisää yrttejä tarvittaessa.
- Täytä paprikat seoksella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele valmiit paprikat basillikanlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät