Sök efter recept

Luumu-omenachutney

Portioner
Ohje
  • 0.5 kg tuoreita luumuja
  • 0.5 kg omenoita
  • 2 sipulia
  • (3 valkosipulinkynttä)
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl rusinoita
  • 2 dl fariini- tai tummaa muscovadosokeria
  • 4 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 pieni rosmariininoksa
  • Halkaise luumut ja poista kivet.
  • Leikkaa luumunpuolikkaat vielä kerran puoliksi ja laita kattilaan.
  • Lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi.
  • Kuori sipulit (sekä valkosipulit) ja hienonna sipulit.
  • Kuori inkivääripala ja raasta hienoksi.
  • Laita kaikki chutneyn ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  • Keitä chutneya noin tunnin verran miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita silloin tällöin.
  • Poista kanelitanko, mausteneilikat ja rosmariininoksa.
  • Jaa kuuma chutney kuumennettuihin, pieniin purkkeihin ja sulje puhtaalla kannella.
  • Anna jäähtyä, vie viileään ja anna maustua viileässä paikassa vähintään 2 kk.
  • Tarjoa chutney broileri- tai kalkkunaruoan seurana tai possupaistin lisäkkeenä.
  • Kokeile chutneya myös vuohenjuuston tai brien kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet