Lempeät kookosomenat
Portioner
Ohje
- 6 kotimaista omenaa
- 5 dl kookosmaitoa
- 1 dl sokeria
- kanelitanko / vaniljatanko /sitruunaruohoa
- 0.5 sitruunan mehu
- koristeeksi sitruunamelissan tai mintun lehtiä
- Mittaa kattilaan kookosmaito, sokeri ja kanelitanko tai pitkittäin halkaistu vaniljatanko tai pala sitruunaruohoa.
- Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hauduttaen. Varo liian kovaa kuumuutta.
- Puolita puhtaat omenat ja lisää liemeen. Keitä, kunnes omenat juuri ja juuri pehmenevät.
- Nosta kattila pois liedeltä. Lisää puolen sitruunan mehu ja anna omenoiden jäähtyä liemessään.
- Tarjoa kookosomenat jälkiruokana sellaisinaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: