Sök efter recept

Lempeät kookosomenat

Portioner
Ohje
  • 6 kotimaista omenaa
  • 5 dl kookosmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • kanelitanko / vaniljatanko /sitruunaruohoa
  • 0.5 sitruunan mehu
  • koristeeksi sitruunamelissan tai mintun lehtiä
  • Mittaa kattilaan kookosmaito, sokeri ja kanelitanko tai pitkittäin halkaistu vaniljatanko tai pala sitruunaruohoa.
  • Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hauduttaen. Varo liian kovaa kuumuutta.
  • Puolita puhtaat omenat ja lisää liemeen. Keitä, kunnes omenat juuri ja juuri pehmenevät.
  • Nosta kattila pois liedeltä. Lisää puolen sitruunan mehu ja anna omenoiden jäähtyä liemessään.
  • Tarjoa kookosomenat jälkiruokana sellaisinaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Vegetaariset ohjeet