Sök efter recept

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto
Portioner
Ohje
  • 3 oksaa lehtikaalia
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä (esim. kasvisliemikuutioista tai fondista)
  • (suolaa)
  • mustapippuria
Kastike
  • 1 dl ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • Huuhdo lehtikaalin oksat hyvin. Poista paksu lehtiruoti. Hienonna lehdet pieneksi, esimerkiksi monitoimikoneella.
  • Kuullota hienonnettu punasipuli kattilassa kuumennetussa margariinissa yhdessä fenkolinsiementen kanssa.
  • Ripota joukkoon jauhot ja lisää kasvisliemi vähitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää hienonnettu lehtikaali. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  • Mausta (suolalla ja) pippurilla.
  • Sekoita ranskankermaan hieman suolaa ja hienonnettua punasipulia. Tarjoa seos keiton lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit