Lehtikaalikeitto
Portioner
Ohje
- 3 oksaa lehtikaalia
- 1 rkl pullomargariinia
- 1 hienonnettu punasipuli
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 l kasvislientä (esim. kasvisliemikuutioista tai fondista)
- (suolaa)
- mustapippuria
- 1 dl ranskankermaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl hienonnettua punasipulia
- Huuhdo lehtikaalin oksat hyvin. Poista paksu lehtiruoti. Hienonna lehdet pieneksi, esimerkiksi monitoimikoneella.
- Kuullota hienonnettu punasipuli kattilassa kuumennetussa margariinissa yhdessä fenkolinsiementen kanssa.
- Ripota joukkoon jauhot ja lisää kasvisliemi vähitellen hyvin vatkaten.
- Lisää hienonnettu lehtikaali. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Mausta (suolalla ja) pippurilla.
- Sekoita ranskankermaan hieman suolaa ja hienonnettua punasipulia. Tarjoa seos keiton lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: