Sök efter recept

Lanttukakku

Portioner
Ohje
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl grahamjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 1 tl kardemummaa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl soodaa
  • ripaus suolaa
  • 1.5 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
  • 2 dl raastettua lanttua
  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl omenatäysmehua
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lantturaaste ja sekoittele niin, että raaste ei jää paakuiksi. Sekoita joukkoon myös öljy.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon jauho-raaste-öljyseos sekä omenamehu käännellen, kunnes taikina on tasaista.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175- asteisessa uunissa vajaan tunnin ajan. Tarkista kypsyys tikulla.
  • Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Kakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset