Lanttukakku
Portioner
Ohje
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl grahamjauhoja
- 1 tl kanelia
- 0.5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 tl kardemummaa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl soodaa
- ripaus suolaa
- 1.5 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
- 2 dl raastettua lanttua
- 1.5 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl omenatäysmehua
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lantturaaste ja sekoittele niin, että raaste ei jää paakuiksi. Sekoita joukkoon myös öljy.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon jauho-raaste-öljyseos sekä omenamehu käännellen, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175- asteisessa uunissa vajaan tunnin ajan. Tarkista kypsyys tikulla.
- Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Kakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset