Lämpimät sipulivoileivät
Portioner
Ohje
- 4 kpl kelta- tai punasipulia
- 2 rkl voi-öljyseosta
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- 1 dl vettä
- 6 kpl paahtoleipäviipaletta
- 150 g vuohenjuustoa tai emmentalia
- Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista.
- Lisää sokeri, hunaja ja timjami ja jatka paistamista koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli kevyesti karamellisoituu, mutta ei pala.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja hauduta sipuliseosta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut.
- Paahda leipäviipaleet ja peitä ne sipuliseoksella.
- Leikkaa juustosta viipaleet kullekin leivälle ja aseta leivät leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Kuorruta 225-asteisessa uunissa viitisen minuuttia.
- Tarjoa lämpimät sipulivoileivät raikkaiden salaatinlehtien ja tomaattilohkojen kanssa. Juomaksi sopii tee.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät