Sök efter recept

Lämpimät sipulivoileivät

Portioner
Ohje
  • 4 kpl kelta- tai punasipulia
  • 2 rkl voi-öljyseosta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl vettä
  • 6 kpl paahtoleipäviipaletta
  • 150 g vuohenjuustoa tai emmentalia
  • Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista.
  • Lisää sokeri, hunaja ja timjami ja jatka paistamista koko ajan sekoittaen, kunnes sipuli kevyesti karamellisoituu, mutta ei pala.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja hauduta sipuliseosta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut.
  • Paahda leipäviipaleet ja peitä ne sipuliseoksella.
  • Leikkaa juustosta viipaleet kullekin leivälle ja aseta leivät leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Kuorruta 225-asteisessa uunissa viitisen minuuttia.
  • Tarjoa lämpimät sipulivoileivät raikkaiden salaatinlehtien ja tomaattilohkojen kanssa. Juomaksi sopii tee.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät