Lämmin punakaalisalaatti
Portioner
Ohje
- 300 g punakaalia
- 1 punasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.25 dl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 3 kokonaista mausteneilikkaa
- 1 dl punaviiniä tai vettä
- hiven cayennepippuria
- Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuullota sipulit ja kaali öljyssä. Lisää etikka.
- Lisää mausteet ja neste. Hauduta kypsäksi. Tarjoa kuuman makkaran lisäkkeenä tai kasvislautasen lämpimänä ruokana esim. papujen kanssa. Lämmin punakaalisalaatti on maukas lisäke porsaankyljyksille ja muille sianliharuoille sekä joulukinkulle. Kokeile myös erilaisten lammas- ja riistaruokien täydentäjänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet