Lämmin parsa-yrttisalaatti
Portioner
Ohje
- 500 g vihreää tai valkoista parsaa
- 1 kpl pieni punasipuli
- 2 ruukku(a) tuoreita yrttejä (kirveli, ruohosipuli, rakuuna, basilika)
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- sokeria
- mustapippuria
- parmankinkkua ohuina viipaleina
- Kuori parsat ja poista kovat tyviosat. Vihreitä parsoja ei välttämättä tarvitse kuoria. Leikkaa parsat kolmen sentin paloiksi. Kiehauta parsapaloja parin minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä.
- Kaada vesi pois ja anna parsapalojen valua talouspaperin päällä.
- Hienonna osa yrteistä ja jätä osa koristeluun. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää joukkoon esikeitetyt parsapalat ja kuullota vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella sokeria. Lisää yrttisilppu viimeiseksi.
- Tarjoa parsa-yrttisalaatti esimerkiksi parmankinkun kanssa. Pieni määrä balsamicosiirappia sopii lisämaun antajaksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Raparperi, parsa, yms, Välipalat, pienet syötävät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti