Sök efter recept

Lämmin hedelmäsalaatti

Portioner
Ohje
  • 2 pikkusitrusta (esim. klementiiniä)
  • 2 luumua
  • 1 päärynä
  • 1 omena
  • 100 g tummia viinirypäleitä
  • 1 banaani
  • tuoretta minttua koristeeksi
Marinadiin
  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl sokeria
  • pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • Kuori hedelmät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
  • Kuumenna marinadin vesi, sokeri ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan.
  • Lisää marinadiin luumut, päärynä, omena ja viinirypäleet ja hauduta muutama minuutti.
  • Kaada joukkoon valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta hedelmät kulhoon tai korkeaan lasiin, kaada päälle kuuma marinadi ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Vegetaariset ohjeet