Lämmin hedelmäsalaatti
Portioner
Ohje
- 2 pikkusitrusta (esim. klementiiniä)
- 2 luumua
- 1 päärynä
- 1 omena
- 100 g tummia viinirypäleitä
- 1 banaani
- tuoretta minttua koristeeksi
- 1 dl vettä
- 0.5 dl sokeria
- pala tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 kanelitanko
- 5 kokonaista neilikkaa
- 1 dl valkoviiniä
- Kuori hedelmät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
- Kuumenna marinadin vesi, sokeri ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan.
- Lisää marinadiin luumut, päärynä, omena ja viinirypäleet ja hauduta muutama minuutti.
- Kaada joukkoon valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta hedelmät kulhoon tai korkeaan lasiin, kaada päälle kuuma marinadi ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: