Kylmä kasviskeitto – vihreä gazpacho
Portioner
Ohje
- 2 dl hienonnettua basilikaa, persiljaa ja minttua
- 1 tl suolaa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 kpl kurkkua
- 1 ruukku(a) ruohosipulia tai muutama kevätsipuli
- 2 kpl kuivaa paahtoleipäviipaletta
- 2 rkl viinietikkaa
- 4 dl kylmää vettä
- pippuria myllystä
- Soseuta yrtit, suola, valkosipuli ja öljy tahnaksi tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
- Lisää paloitellut kurkut, hienonnettu sipuli, kuiva leipä ja viinietikka. Jatka soseuttamista.
- Lisää vettä makusi mukaan. Mausta pippurilla ja tarkista maku.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti