Sök efter recept

Kuuma kurkkukeitto

Kuuma kurkkukeitto
Portioner
Ohje
  • 1 sipulia
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 herkkukurkkua
  • 1 tuore kurkku
  • rypsiöljyä
  • 0.25 tl rouhittua maustepippuria
  • 8 dl kasvislientä
  • (suolaa)
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl kurkumaa
  • hienonnettua persiljaa
  • hienonnettua kirveliä tai basilikaa
Lisäksi
  • kevytkermaviiliä tai -ranskankermaa
  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi herkkukurkut ja tuore kurkku.
  • Kuullota kuumassa öljyssä sipulisilppuja kattilan pohjalla. Lisää herkkukurkut ja kääntele pari minuuttia. Mausta pippurilla.
  • Kaada kattilaan kasvisliemi. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kurkuista irtoaa nestettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suikaloitu tuorekurkku. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä.
  • Mausta hunajalla ja kurkumalla. Kurkuma antaa keitolle kellertävän värin.
  • Tarkista maku ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle persiljaa ja kirveliä tai basilikaa. Lisää kermaviiliätai ranskankermaa jokaisen annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät