Kuuma kurkkukeitto
Portioner
Ohje
- 1 sipulia
- 1 valkosipulinkynttä
- 2 herkkukurkkua
- 1 tuore kurkku
- rypsiöljyä
- 0.25 tl rouhittua maustepippuria
- 8 dl kasvislientä
- (suolaa)
- 2 tl hunajaa
- 2 tl kurkumaa
- hienonnettua persiljaa
- hienonnettua kirveliä tai basilikaa
- kevytkermaviiliä tai -ranskankermaa
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi herkkukurkut ja tuore kurkku.
- Kuullota kuumassa öljyssä sipulisilppuja kattilan pohjalla. Lisää herkkukurkut ja kääntele pari minuuttia. Mausta pippurilla.
- Kaada kattilaan kasvisliemi. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kurkuista irtoaa nestettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suikaloitu tuorekurkku. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä.
- Mausta hunajalla ja kurkumalla. Kurkuma antaa keitolle kellertävän värin.
- Tarkista maku ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle persiljaa ja kirveliä tai basilikaa. Lisää kermaviiliätai ranskankermaa jokaisen annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät