Kurpitsapiirakka
Portioner
Ohje
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g margariinia
- 1 tl kanelia
- 3 rkl kylmää vettä
- 0.5 kg kurpitsaa, ilman kuorta ja siemeniä
- 0.5 dl vettä
- 0.5 tl sokeria
- 1.75 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 2.5 dl maitoa
- 2.5 dl ruoka- tai kevytkermaa
- 0.5 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia
- Nypi jauhot, rasva ja kaneli murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan seistä kylmässä noin puoli tuntia.
- Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Keitä kurpitsakuutioita, vettä ja sokeria noin 40 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä. Soseuta ja anna seoksen jäähtyä.
- Sekoita kurpitsasoseeseen munat, maito, kerma ja mausteet ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Vihanneshedelmät