Sök efter recept

Kurpitsapiirakka

Portioner
Ohje
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia
  • 1 tl kanelia
  • 3 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 0.5 kg kurpitsaa, ilman kuorta ja siemeniä
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 tl sokeria
  • 1.75 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 2.5 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • Nypi jauhot, rasva ja kaneli murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan seistä kylmässä noin puoli tuntia.
  • Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Keitä kurpitsakuutioita, vettä ja sokeria noin 40 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä. Soseuta ja anna seoksen jäähtyä.
  • Sekoita kurpitsasoseeseen munat, maito, kerma ja mausteet ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Vihanneshedelmät