Sök efter recept

Kurkkuveneet sushin tapaan

Kurkkuveneet sushin tapaan
Portioner
Ohje
  • 2 kpl kurkkua
  • 2 dl puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • wasabia tai piparjuuritahnaa
  • 300 g tuoretta lohifilettä
Lisäksi
  • soijakastiketta
  • Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele riisiä kylmän veden alla niin kauan, että huuhteluvesi ei ole enää sameaa. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Hauduta kypsäksi (noin 15 – 20 minuuttia). Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana. Huuhtele kypsä riisi kylmän veden alla, liian tärkkelyksen poistamiseksi. Sekoita riisiin etikka, sokeri ja suola.
  • Halkaise kurkut. Koverra siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa kurkunpuolikkaat 4 – 5 cm:n paloiksi.
  • Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Muotoile riisistä soikeita pienen lihapullan kokoisia palloja kostutetuin käsin. Aseta jokainen pallo kurkkuveneeseen.
  • Lisää riisin päälle pienen pieni nokare wasabia tai piparjuuritahnaa.
  • Aseta päällimmäiseksi lohiviipale.
  • Tarjoa soijakastiketta pienestä, laakeasta astiasta, jotta kurkku-sushia voi kastaa kevyesti soijakastikkeeseen ja nauttia sormin syöden tai puikoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät