Kurkkuveneet sushin tapaan
Portioner
Ohje
- 2 kpl kurkkua
- 2 dl puuroriisiä
- 6 dl vettä
- 1 rkl väkiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- wasabia tai piparjuuritahnaa
- 300 g tuoretta lohifilettä
- soijakastiketta
- Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele riisiä kylmän veden alla niin kauan, että huuhteluvesi ei ole enää sameaa. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Hauduta kypsäksi (noin 15 – 20 minuuttia). Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana. Huuhtele kypsä riisi kylmän veden alla, liian tärkkelyksen poistamiseksi. Sekoita riisiin etikka, sokeri ja suola.
- Halkaise kurkut. Koverra siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa kurkunpuolikkaat 4 – 5 cm:n paloiksi.
- Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Muotoile riisistä soikeita pienen lihapullan kokoisia palloja kostutetuin käsin. Aseta jokainen pallo kurkkuveneeseen.
- Lisää riisin päälle pienen pieni nokare wasabia tai piparjuuritahnaa.
- Aseta päällimmäiseksi lohiviipale.
- Tarjoa soijakastiketta pienestä, laakeasta astiasta, jotta kurkku-sushia voi kastaa kevyesti soijakastikkeeseen ja nauttia sormin syöden tai puikoilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät