Sök efter recept

Kurkkulohkoja yrttikastikkeessa

Portioner
Ohje
  • 1 iso kurkku
  • kylmää vettä
  • 1 rkl suolaa
Kastike
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • 2 rkl tuoretta kirveliä
  • 2 rkl tuoretta rakuunaa
  • Leikkaa kurkku pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa 1 – 2 cm paksuisiksi paloiksi.
  • Laita kurkkupalat kulhoon. Lisää suola ja kaada vettä niin paljon, että kurkut peittyvät. Anna seistä puoli tuntia. Valuta kurkkupalat lävikössä.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarkista maku. Lisää kurkut kastikkeeseen.
  • Anna maustua kylmässä muutamia tunteja. Jos kastiketta jää yli, voit käyttää sen salaatinkastikkeeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti