Kurkkulohkoja yrttikastikkeessa
Portioner
Ohje
- 1 iso kurkku
- kylmää vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 dl öljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 3 rkl tuoretta persiljaa
- 2 rkl tuoretta tilliä
- 2 rkl tuoretta kirveliä
- 2 rkl tuoretta rakuunaa
- Leikkaa kurkku pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa 1 – 2 cm paksuisiksi paloiksi.
- Laita kurkkupalat kulhoon. Lisää suola ja kaada vettä niin paljon, että kurkut peittyvät. Anna seistä puoli tuntia. Valuta kurkkupalat lävikössä.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarkista maku. Lisää kurkut kastikkeeseen.
- Anna maustua kylmässä muutamia tunteja. Jos kastiketta jää yli, voit käyttää sen salaatinkastikkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti