Sök efter recept

Kurkkulassi

Kurkkulassi
Portioner
Ohje
  • 0.5 kurkkua
  • (tuoretta inkivääriä)
  • 5 mintunlehteä
  • 5 basilikanlehteä
  • 0.5 tl jauhettua juustokuminaa
  • ripaus suolaa
  • 6 dl piimää
  • (kylmää vettä)
  • Raasta kurkku hienoksi raasteeksi kulhoon, jotta saat kurkun nesteenkin talteen.
  • Hienonna mintun- ja basilikanlehdet mahdollisimman pieniksi ja lisää kurkkuraasteeseen.
  • Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita joukkoon piimä.
  • Jos seos on liian paksua juotavaksi, ohenna jääkylmällä vedellä. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoa.

Vinkki:
Sekoita juoman sekaan pari lusikallista ruisleseitä ja vehnänalkioita. Hyvää tekevä aamu- tai välipalajuoma on valmis.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juomat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti