Kurkkulassi
Portioner
Ohje
- 0.5 kurkkua
- (tuoretta inkivääriä)
- 5 mintunlehteä
- 5 basilikanlehteä
- 0.5 tl jauhettua juustokuminaa
- ripaus suolaa
- 6 dl piimää
- (kylmää vettä)
- Raasta kurkku hienoksi raasteeksi kulhoon, jotta saat kurkun nesteenkin talteen.
- Hienonna mintun- ja basilikanlehdet mahdollisimman pieniksi ja lisää kurkkuraasteeseen.
- Mausta seos juustokuminalla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita joukkoon piimä.
- Jos seos on liian paksua juotavaksi, ohenna jääkylmällä vedellä. Kaada laseihin, koristele mintunlehdillä ja tarjoa.
Vinkki:
Sekoita juoman sekaan pari lusikallista ruisleseitä ja vehnänalkioita. Hyvää tekevä aamu- tai välipalajuoma on valmis.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juomat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti