Kurkku-maustekakku
Portioner
Ohje
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl kuutioitua kurkkua tai kesäkurpitsaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kanelia
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 1.25 dl pullomargariinia
- Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakku- /leipävuoka.
- Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kurkkukuutiot.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähin erin käännellen munavaahtoon. Lisää lopuksi pullomargariini.
- Paista kakkua 175 asteessa 50 – 60 minuuttia.
Vinkki:
Voit koristella kakun pinnan niin, että kiehautat tilkan vettä kattilassa, lisäät hillosokeria ja pieniä kurkkukuutioita, kuumennat ja lusikoit seosta hyytymään kakun pintaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Vihanneshedelmät