Kuorrutetut naurisviipaleet
Portioner
Ohje
- 4 naurista
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- 2 tl Provencen yrttisekoitusta
- 2 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä
- 2 dl juustoraastetta
- Kuori nauriit ja leikkaa ne 1 – 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle.
- Voitele naurisviipaleiden pinta kevyesti öljyllä. Ripottele päälle hivenen suolaa ja yrttisekoitusta sekä pellavan- tai seesaminsiemeniä. Kypsennä viipaleita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsennystä uunin ylätasolla 10 – 15 minuuttia.
- Naurisviipaleet maistuvat hyviltä myös kylminä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät