Sök efter recept

Kuorrutetut naurisviipaleet

Kuorrutetut naurisviipaleet
Portioner
Ohje
  • 4 naurista
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • 2 tl Provencen yrttisekoitusta
  • 2 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä
  • 2 dl juustoraastetta
  • Kuori nauriit ja leikkaa ne 1 – 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle.
  • Voitele naurisviipaleiden pinta kevyesti öljyllä. Ripottele päälle hivenen suolaa ja yrttisekoitusta sekä pellavan- tai seesaminsiemeniä. Kypsennä viipaleita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsennystä uunin ylätasolla 10 – 15 minuuttia.
  • Naurisviipaleet maistuvat hyviltä myös kylminä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät