Sök efter recept

Kuorrutetut kesäkurpitsat

Kuorrutetut kesäkurpitsat
Portioner
Ohje
  • 2 melko kookasta kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kuivahtanutta leipäviipaletta
  • 100 g raejuustoa
  • 50 g raastettua emmentalijuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl basilikaa tai oreganoa
  • 3 valkuaista
  • Keitä kesäkurpitsoita suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Halkaise kurpitsat ja kaavi lusikalla talteen osa sisuksesta.
  • Soseuta sauvasekoittimen avulla tai monitoimikoneella tai tehosekoittimella kesäkurpitsan sisuksesta, murustetusta leivästä, juustoista sekä mausteista kuorrute.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kuorrutteeseen.
  • Nostele seos kesäkurpitsojen leikkuupinnoille. Kypsennä 200 asteen lämmössä 20 – 30 minuutin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät