Kuorrutetut kesäkurpitsat
Portioner
Ohje
- 2 melko kookasta kesäkurpitsaa
- 1 tl suolaa
- 2 kuivahtanutta leipäviipaletta
- 100 g raejuustoa
- 50 g raastettua emmentalijuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl basilikaa tai oreganoa
- 3 valkuaista
- Keitä kesäkurpitsoita suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Halkaise kurpitsat ja kaavi lusikalla talteen osa sisuksesta.
- Soseuta sauvasekoittimen avulla tai monitoimikoneella tai tehosekoittimella kesäkurpitsan sisuksesta, murustetusta leivästä, juustoista sekä mausteista kuorrute.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kuorrutteeseen.
- Nostele seos kesäkurpitsojen leikkuupinnoille. Kypsennä 200 asteen lämmössä 20 – 30 minuutin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät