Kookoskasvikset
Portioner
Ohje
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 suuri sipuli
- pala palsternakkaa
- 0.5 kesäkurpitsaa
- 2 paprikaa
- 1 tl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1.5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl kookoshiutaleita
- Kuori valkosipulinkynnet, sipuli ja palsternakka. Hienonna sipulit, suikaloi palsternakka ja lohko kesäkurpitsa. Halkaise paprikat ja poista siemenkodat. Lohko paprikat.
- Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja palsternakka. Kypsennä viitisen minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja paprikat.
- Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia mahdollisimman vähän sekoittaen. Lisää mausteet ja kookosmaito.
- Keitä ilman kantta, kunnes maito on lähes kokonaan haihtunut. Ripottele päälle kookoshiutaleet.
- Tarjoa esimerkiksi kalan lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät