Kookoskaali
Portioner
Ohje
- 1 kpl keräkaali
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua chiliä
- 1 rkl sokeria tai hunajaa
- ripaus suolaa
- Suikaloi puhdistettu kaali leikkuulaudalla veitsen avulla. Hienonna pieni määrä tuoretta chiliä.
- Kuumenna öljytilkka isossa kattilassa tai vokkipannulla ja kuumenna ensin kevyesti kookoshiutaleet ja rusinat, lisää sitten kaalisuikaleet ja kuumenna pikapaistaen niin, että kaali jää napakan kypsäksi eikä täysin pehmene.
- Jos käytät kovaa talvikaalia, voit tarvittaessa hauduttaa ruokaa kannen alla pikapaiston jälkeen niin, että lisäät nesteeksi hieman kookosmaitoa tai kasvislientä.
- Mausta ripauksella suolaa ja makeuta sokerilla tai hunajalla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet