Sök efter recept

Kookoskaali

Portioner
Ohje
  • 1 kpl keräkaali
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua chiliä
  • 1 rkl sokeria tai hunajaa
  • ripaus suolaa
  • Suikaloi puhdistettu kaali leikkuulaudalla veitsen avulla. Hienonna pieni määrä tuoretta chiliä.
  • Kuumenna öljytilkka isossa kattilassa tai vokkipannulla ja kuumenna ensin kevyesti kookoshiutaleet ja rusinat, lisää sitten kaalisuikaleet ja kuumenna pikapaistaen niin, että kaali jää napakan kypsäksi eikä täysin pehmene.
  • Jos käytät kovaa talvikaalia, voit tarvittaessa hauduttaa ruokaa kannen alla pikapaiston jälkeen niin, että lisäät nesteeksi hieman kookosmaitoa tai kasvislientä.
  • Mausta ripauksella suolaa ja makeuta sokerilla tai hunajalla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet