Kirkas perunasalaatti
Portioner
Ohje
- 600 g varhaisperunoita tai kiinteitä, vihreän väritunnisteen perunoita
- 1 (puna)sipuli
- 1 nippu tai ruukku ruohosipulia
- 2 rkl sinappia
- 1 dl rypsiöljyä
- 2.5 rkl valkoviinietikkaa
- valkopippuria
- suolaa
- Keitä ja kuori perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.
- Hienonna kuorittu sipuli ja saksi ruohosipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
- Mittaa kastikeainekset kannelliseen lasitölkiin ja ravista seos tasaiseksi.
- Lado viipaloidut perunat ja hienonnettu sipuli ja ruohosipuli kerroksittain tarjoiluastiaan. Valele kastiketta kerrosten väliin ja salaatin pinnalle.
- Anna perunasalaatin maustua foliolla peitettynä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoamista.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet