Sök efter recept

Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti
Portioner
Ohje
  • 600 g varhaisperunoita tai kiinteitä, vihreän väritunnisteen perunoita
  • 1 (puna)sipuli
  • 1 nippu tai ruukku ruohosipulia
Kastike
  • 2 rkl sinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2.5 rkl valkoviinietikkaa
  • valkopippuria
  • suolaa
  • Keitä ja kuori perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.
  • Hienonna kuorittu sipuli ja saksi ruohosipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
  • Mittaa kastikeainekset kannelliseen lasitölkiin ja ravista seos tasaiseksi.
  • Lado viipaloidut perunat ja hienonnettu sipuli ja ruohosipuli kerroksittain tarjoiluastiaan. Valele kastiketta kerrosten väliin ja salaatin pinnalle.
  • Anna perunasalaatin maustua foliolla peitettynä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoamista.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet