Kirjava suikalepata
Portioner
Ohje
- 400 g broilerisuikaleita
- 2 sipulia
- 2 naurista
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala selleriä
- pala kaalia tai kiinankaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 0.5 tl mustapippuria
- suolaa
- 4 dl vettä
- 2 rkl ohra- tai maissitärkkelysjauhoa
- Leikkaa sipulit ensin kahteen osaan ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa
- juurekset ja kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
- Paista broilerisuikaleet kahdessa erässä padassa tai pannulla.
- Kuullota kasvissuikaleet samaan tapaan ja yhdistä liha- ja kasvissuikaleet pataan. Hienonna ja lisää joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta seos.
- Sekoita kylmään veteen tärkkelysjauhot ja kaada seos ruokaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 – 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja vettä. Tarjoa ruoan kanssa halutessasi keitettyä perunaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit