Sök efter recept

Kirjava suikalepata

Portioner
Ohje
  • 400 g broilerisuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2 naurista
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala selleriä
  • pala kaalia tai kiinankaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • suolaa
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl ohra- tai maissitärkkelysjauhoa
  • Leikkaa sipulit ensin kahteen osaan ja siitä edelleen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa
  • juurekset ja kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  • Paista broilerisuikaleet kahdessa erässä padassa tai pannulla.
  • Kuullota kasvissuikaleet samaan tapaan ja yhdistä liha- ja kasvissuikaleet pataan. Hienonna ja lisää joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta seos.
  • Sekoita kylmään veteen tärkkelysjauhot ja kaada seos ruokaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 – 10 minuuttia.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja vettä. Tarjoa ruoan kanssa halutessasi keitettyä perunaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit