Sök efter recept

Kevyt vadelma-mustaherukkajäätelö

Portioner
Ohje
  • 1 dl vatkautuvaa kermaa
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl kotimaisia vadelmia
  • 2 dl mustaherukoita
  • 2.5 dl tomusokeria
  • Vaahdota kerma kulhossa. Lisää jogurtti, kevyesti murskatut marjat sekä sokeri.
  • Laita seos kulhoon, peitä kelmulla ja anna olla pakastimessa vähintään kaksi tuntia. Sekoita jäätymisen aikana muutaman kerran, jotta rakenteesta tulee pehmeä.
  • Voit myös tehdä jäätelön jäätelökoneessa.

Vinkki:
Pakastetut marjat nopeuttavat jäätelön jäätymistä. Rouhi hiukan sulaneet marjat monitoimikoneessa. Älä käytä ulkomaisia pakastevadelmia, sillä ne tulee kuumentaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat