Kevyt vadelma-mustaherukkajäätelö
Portioner
Ohje
- 1 dl vatkautuvaa kermaa
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl kotimaisia vadelmia
- 2 dl mustaherukoita
- 2.5 dl tomusokeria
- Vaahdota kerma kulhossa. Lisää jogurtti, kevyesti murskatut marjat sekä sokeri.
- Laita seos kulhoon, peitä kelmulla ja anna olla pakastimessa vähintään kaksi tuntia. Sekoita jäätymisen aikana muutaman kerran, jotta rakenteesta tulee pehmeä.
- Voit myös tehdä jäätelön jäätelökoneessa.
Vinkki:
Pakastetut marjat nopeuttavat jäätelön jäätymistä. Rouhi hiukan sulaneet marjat monitoimikoneessa. Älä käytä ulkomaisia pakastevadelmia, sillä ne tulee kuumentaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: