Kesäkurpitsa-sipulisalaatti
Portioner
Ohje
- 2 kg kesäkurpitsaa
- 5 sipulia
- 4 dl tillisilppua
- 4 dl vettä
- 3 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl karkeaa suolaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 5 laakerinlehteä
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 10 valkosipulinkynttä
- 4 hunajaa
- Raasta kurpitsat karkeaksi raasteeksi, hienonna sipulit ja tilli, sekoita ja siirrä purkkiin.
- Keitä mausteliemi, sekoita siihen hunaja ja kaada vihannesten päälle. Anna maustua muutama päivä jääkaapissa. Hyvää liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Säilytys viileässä.
Huom. Ohjeessa on aika paljon valkosipulia, joten voit hyvin makusi mukaan vähentää sen määrää tai jättää pois.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti