Sök efter recept

Kesäkurpitsa-sipulisalaatti

Portioner
Ohje
  • 2 kg kesäkurpitsaa
  • 5 sipulia
  • 4 dl tillisilppua
Kastike
  • 4 dl vettä
  • 3 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 5 laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 4 hunajaa
  • Raasta kurpitsat karkeaksi raasteeksi, hienonna sipulit ja tilli, sekoita ja siirrä purkkiin.
  • Keitä mausteliemi, sekoita siihen hunaja ja kaada vihannesten päälle. Anna maustua muutama päivä jääkaapissa. Hyvää liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Säilytys viileässä.

Huom. Ohjeessa on aika paljon valkosipulia, joten voit hyvin makusi mukaan vähentää sen määrää tai jättää pois.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti