Sök efter recept

Kesäkurpitsa-puolukkakakku

Kesäkurpitsa-puolukkakakku
Portioner
Ohje
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl ohra- tai maissitärkkelystä (Ohrakas / Maizena)
  • 1.5 dl sokeria
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl (minttua)
  • 2 dl pullomargariinia
  • 2 dl piimää
  • 4 dl puolukoita
  • 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
Lisäksi
  • pinnalle puolukoita
Kastike
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.75 tl vaniljasokeria
  • Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa keskenään. Lisää kuiva-aineet seokseen. Sekoita.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30 – 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys.
  • Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.
  • Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.

Vinkki:
Voit maustaa taikinan aineluettelossa mainitulla mintulla tai jauhetulla kanelilla (1 tl) ja inkiväärillä(1 tl).

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat, Vihanneshedelmät