Kesäkurpitsa-puolukkakakku
Portioner
Ohje
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl ohra- tai maissitärkkelystä (Ohrakas / Maizena)
- 1.5 dl sokeria
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1 tl soodaa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl (minttua)
- 2 dl pullomargariinia
- 2 dl piimää
- 4 dl puolukoita
- 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
- pinnalle puolukoita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.5 dl sokeria
- 0.75 tl vaniljasokeria
- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Sekoita rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa keskenään. Lisää kuiva-aineet seokseen. Sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30 – 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys.
- Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.
- Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.
Vinkki:
Voit maustaa taikinan aineluettelossa mainitulla mintulla tai jauhetulla kanelilla (1 tl) ja inkiväärillä(1 tl).
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat, Vihanneshedelmät