Kesäkurpitsa-paprikavokki
Portioner
Ohje
- 2 kesäkurpitsa
- 2 paprikaa
- 3 vartta lehtiselleriä
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippurirouhetta
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
- 0.5 dl hienonnettua, tuoretta korianteria
- Huuhtele kasvikset. Halkaise kesäkurpitsat ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele paprikat ja leikkaa suikaleiksi. Viipaloi lehtiselleri ja halkaistu, huuhdottu purjo. Hienonna valkosipuli.
- Kuumenna öljytilkka vokki- tai muurinpohjapannulla. Kuullota kasvikset ja inkivääriraaste.
- Mausta ja tarkista maku.
- Tarjoa esimerkiksi broileriruoan lämpimänä kasvislisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti