Keitettyjä punajuuria maustevoin kera
Portioner
Ohje
- 500 g punajuuria
- 50 g voita
- 0.5 dl basilikaa ja / tai timjamia hienonnettuna
- 0.5 dl persiljaa hienonnettuna
- 0.5 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- hiukan mustapippuria
- tuoretta salviaa, timjamia tai rosmariinia
- Sekoita mausteet huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile voiseos leivinpaperin avulla tangoksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan. Huuhtele punajuuret. Jätä naattien tyngät, juuri ja kuori paikoilleen.
- Keitä punajuuret vedessä lähes napakankypsiksi.
- Kuori ja halkaise kypsennetyt punajuuret. Aseta leikkauspinnalle viipale maustevoita sulamaan ja mehevöittämään punajuurta.
- Koristele yrtinlehdillä tai -oksilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti