Sök efter recept

Keitettyjä punajuuria maustevoin kera

Portioner
Ohje
  • 500 g punajuuria
Kastike
  • 50 g voita
  • 0.5 dl basilikaa ja / tai timjamia hienonnettuna
  • 0.5 dl persiljaa hienonnettuna
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • hiukan mustapippuria
  • tuoretta salviaa, timjamia tai rosmariinia
  • Sekoita mausteet huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile voiseos leivinpaperin avulla tangoksi ja siirrä jääkaappiin kovettumaan. Huuhtele punajuuret. Jätä naattien tyngät, juuri ja kuori paikoilleen.
  • Keitä punajuuret vedessä lähes napakankypsiksi.
  • Kuori ja halkaise kypsennetyt punajuuret. Aseta leikkauspinnalle viipale maustevoita sulamaan ja mehevöittämään punajuurta.
  • Koristele yrtinlehdillä tai -oksilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti