Kasvisseljanka
Portioner
Ohje
- 3 porkkanaa
- 1 pienehkö selleri
- 3 palsternakkaa
- 250 g vihreitä papuja
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1.2 l kasvislientä fondista tai liemikuutioista
- 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
- 6 tomaattia
- 1 laakerinlehti
- 5 maustepippuria
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl (ruoko)sokeria
- 2 maustekurkkua
- 0.5 dl maustekurkkujen lientä
- 1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
- Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Huuhdo ja perkaa pavut ja leikkaa noin neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
- Kuumenna paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa tilkka öljyä ja kuumenna kasvispaloja koko ajan käännellen.
- Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja lohkotut tomaatit sekä laakerinlehti, maustepippurit ja fenkolinsiemenet.
- Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Kuutioit kurkut. Lisää keittoon kurkkukuutiot ja kurkkujen lientä. Kuumenna ja tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Keitot, Palkokasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti