Sök efter recept

Kasvisseljanka

Kasvisseljanka
Portioner
Ohje
  • 3 porkkanaa
  • 1 pienehkö selleri
  • 3 palsternakkaa
  • 250 g vihreitä papuja
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1.2 l kasvislientä fondista tai liemikuutioista
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
  • 6 tomaattia
  • 1 laakerinlehti
  • 5 maustepippuria
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl (ruoko)sokeria
  • 2 maustekurkkua
  • 0.5 dl maustekurkkujen lientä
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
  • Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Huuhdo ja perkaa pavut ja leikkaa noin neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
  • Kuumenna paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa tilkka öljyä ja kuumenna kasvispaloja koko ajan käännellen.
  • Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja lohkotut tomaatit sekä laakerinlehti, maustepippurit ja fenkolinsiemenet.
  • Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  • Kuutioit kurkut. Lisää keittoon kurkkukuutiot ja kurkkujen lientä. Kuumenna ja tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Keitot, Palkokasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti