Sök efter recept

Kasvispikkelsi

Portioner
Ohje
  • 1 kukkakaali
  • 1 nippu(a) porkkanoita
  • 2 sipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 5 valkosipulinkynttä
Marinadiin
  • 4 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippureita
  • 2 tl rosepippureita
  • 5 neilikkaa
  • Huuhtele kasvikset. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuori porkkanat tarvittaessa ja viipaloi. Hienonnan sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Keitä kasvikset etikkaliemessä useammassa erässä lähes kypsiksi. Nosta kasvikset tölkkiin reikäkauhalla.
  • Keitä liemi uudelleen kiehuvaksi ja kaada liemi kasvisten päälle. Sulje tölkki heti ja jäähdytä. Säilytä pikkelsiä kylmässä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät