Kasvispikkelsi
Portioner
Ohje
- 1 kukkakaali
- 1 nippu(a) porkkanoita
- 2 sipulia
- 1 kesäkurpitsa
- 5 valkosipulinkynttä
- 4 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 tl mustapippureita
- 2 tl rosepippureita
- 5 neilikkaa
- Huuhtele kasvikset. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuori porkkanat tarvittaessa ja viipaloi. Hienonnan sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuutioi kesäkurpitsa. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Keitä kasvikset etikkaliemessä useammassa erässä lähes kypsiksi. Nosta kasvikset tölkkiin reikäkauhalla.
- Keitä liemi uudelleen kiehuvaksi ja kaada liemi kasvisten päälle. Sulje tölkki heti ja jäähdytä. Säilytä pikkelsiä kylmässä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät