Sök efter recept

Kasviskaalikääryleet

Kasviskaalikääryleet
Portioner
Ohje
  • 1 keskikokoinen valko- tai savoijinkaali
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 pussi pakastekeittojuureksia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 öljyä
  • 1 rkl oreganoa / basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g raejuustoa
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 rkl siirappia
  • 3 dl vettä
  • Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Anna hautua, kunnes lehdet irtoavat helposti.
  • Anna pakastejuuresten sulaa ja hienonna ne sauvasekoittimella tai veitsellä.
  • Viipaloi herkkusienet. Hauduta herkkusienistä pannulla nestettä pois.
  • Lisää joukkoon hienonnetut keittojuurekset ja hienonnettu valkosipuli. Hauduta 5 – 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta täyte oreganolla ja suolalla. Lisää jäähtyneeseen massaan raejuusto ja juustoraaste.
  • Jaa täyte kaalinlehdille. Kääri lehdet kääryleiksi ja aseta kääryleet tiiviisti uunivuokaan. Kaada päälle vesi, johon on sekoitettu siirappi.
  • Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna hautua uunissa 175 asteessa 2 tunnin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat