Kasviskaalikääryleet
Portioner
Ohje
- 1 keskikokoinen valko- tai savoijinkaali
- 200 g herkkusieniä
- 1 pussi pakastekeittojuureksia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 öljyä
- 1 rkl oreganoa / basilikaa
- 1 tl suolaa
- 100 g raejuustoa
- 50 g juustoraastetta
- 1 rkl siirappia
- 3 dl vettä
- Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Anna hautua, kunnes lehdet irtoavat helposti.
- Anna pakastejuuresten sulaa ja hienonna ne sauvasekoittimella tai veitsellä.
- Viipaloi herkkusienet. Hauduta herkkusienistä pannulla nestettä pois.
- Lisää joukkoon hienonnetut keittojuurekset ja hienonnettu valkosipuli. Hauduta 5 – 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta täyte oreganolla ja suolalla. Lisää jäähtyneeseen massaan raejuusto ja juustoraaste.
- Jaa täyte kaalinlehdille. Kääri lehdet kääryleiksi ja aseta kääryleet tiiviisti uunivuokaan. Kaada päälle vesi, johon on sekoitettu siirappi.
- Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna hautua uunissa 175 asteessa 2 tunnin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat