Kasvisgratiini
Portioner
Ohje
- 200 g porkkanaa
- 300 g parsakaalia
- 200 g kukkakaalia
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl öljyä
- 100 g herkkusieniä
- 1 pieni sipuli
- 0.75 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kasvisten keitinlientä
- 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
- 0.5 tl suolaa
- tuoretta, hienonnettua timjamia
- (tuoretta ruohosipulia)
- 0.75 dl kevytjuustoraastetta
- Paloittele parsakaali, kukkakaali ja porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja kasvikset, porkkana ensin. Keitä kasvikset puolikypsiksi.
- Ota talteen osa keitinliemestä ja siirrä kasvikset voideltuun uunivuokaan.
- Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää hienonnettu sipuli ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kevyesti.
- Lisää hetken kuluttua vehnäjauhot ja kasvisten keitinliemi sekä kerma.
- Sekoita tasaiseksi ja hauduta muutaman minuutin ajan sekoitellen.
- Mausta kastike ja lisää juustoraaste.
- Kaada kastike kasvisten päälle ja gratinoi kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 – 30 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat