Sök efter recept

Kasvisgratiini

Portioner
Ohje
  • 200 g porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl öljyä
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 0.75 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kasvisten keitinlientä
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • tuoretta, hienonnettua timjamia
  • (tuoretta ruohosipulia)
  • 0.75 dl kevytjuustoraastetta
  • Paloittele parsakaali, kukkakaali ja porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja kasvikset, porkkana ensin. Keitä kasvikset puolikypsiksi.
  • Ota talteen osa keitinliemestä ja siirrä kasvikset voideltuun uunivuokaan.
  • Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää hienonnettu sipuli ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kevyesti.
  • Lisää hetken kuluttua vehnäjauhot ja kasvisten keitinliemi sekä kerma.
  • Sekoita tasaiseksi ja hauduta muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  • Mausta kastike ja lisää juustoraaste.
  • Kaada kastike kasvisten päälle ja gratinoi kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 – 30 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat