Kasviksia thaimaalaisittain
Portioner
Ohje
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni sipuli
- 100 g herkkusieniä tai siitakkeita
- 2 porkkanaa
- 150 g valkokaalia
- 1 pieni parsakaalia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl osterikastiketta
- mustapippuria
- 2 dl kana- tai kasvislientä
- (chiliä)
- 1 dl pavunituja
- Hienonna valkosipulinkynsi, leikkaa sipuli renkaiksi, sienet viipaleiksi ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja parsakaali pieniksi nupuiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokissa. Lisää valkosipuli, sipuli, sienet ja porkkanasuikaleet muutamassa erässä pannulle. Kypsennä koko ajan käännellen parin minuutin ajan.
- Sekoita joukkoon osterikastike, pippuri ja kanaliemi sekä halutessasi myös chili. Lisää lopuksi vielä kaalit ja idut. Kuumenna vielä hetki, kunnes kasvikset ovat sopivan rapeita. Tarjoa riisin kanssa lihan, kalan tai kanan lisäkkeenä tai kasvisruokana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti