Kaalikimara ja juustokastike
Portioner
Ohje
- 2 kpl parsakaalia
- 1 kpl kukkakaali
- 1 kpl vihreä kukkakaali (romanesco)
- 1 kpl kyssäkaali
- 1 pala(a) valko- tai punakaalia
- 200 g sulatejuustoa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.75 dl appelsiini- tai omenatuoremehua
- 1 tl hienonnettua rose- tai viherpippureita
- 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
- Irrota parsakaaleista kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
- Leikkaa kukkakaalista sekä vihreästä kukkakaalista kukinnot ja huuhtele kylmällä vedellä tai anna seisoa hetki vedessä. Valuta lävikössä.
- Raasta kuorittu kyssäkaali. Leikkaa valko- tai punakaali suikaleiksi.
- Valitse mahdollisimman laakea tarjoiluastia. Asettele kaalit lautaselle kukin omaan ryhmäänsä. Jätä keskelle tilaa kastikeastialle.
- Vatkaa sulatejuusto ja tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää kastikkeeseen tuoremehu, hienonnetut pippurit sekä yrttisilppu. Vatkaa kunnes kastike on tasaista. Kaada kastike kastikeastiaan ja nosta salattivadin keskelle. Salaatti sopii hyvin esim. kevyeksi alkuruoaksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät