Sök efter recept

Kaali-porkkanasalaatti

Portioner
Ohje
  • 0.5 kg puna- tai valkokaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli(a)
Kastike
  • 1.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl viherpippuria
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
  • Leikkaa tai raasta kaali suikaleiksi. Raasta porkkanat karkealla terällä.
  • Leikkaa sipulit kahteen osaan ja siitä edelleen viipaleiksi.
  • Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja sekoita kunnes seos kiehuu uudelleen. Sulje liesi ja anna ainesten hautua kannen alla jälkilämmöllä muutaman minuutin ajan.
  • Nosta kattila liedeltä ja jätä seos kannen alle jäähtymään. Siirrä salaatti liemineen sopivan kokoisiin purkkeihin.
  • Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet