Kaali-porkkanasalaatti
Portioner
Ohje
- 0.5 kg puna- tai valkokaalia
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli(a)
- 1.5 dl väkiviinaetikkaa
- 1.5 dl vettä
- 1.5 dl sokeria
- 1 suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 1 tl viherpippuria
- 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
- Leikkaa tai raasta kaali suikaleiksi. Raasta porkkanat karkealla terällä.
- Leikkaa sipulit kahteen osaan ja siitä edelleen viipaleiksi.
- Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja sekoita kunnes seos kiehuu uudelleen. Sulje liesi ja anna ainesten hautua kannen alla jälkilämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Nosta kattila liedeltä ja jätä seos kannen alle jäähtymään. Siirrä salaatti liemineen sopivan kokoisiin purkkeihin.
- Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet