Sök efter recept

Juustoinen peruna-lohilaatikko

Portioner
Ohje
  • 8 perunaa
  • 1 porkkana(a)
  • 1 sipuli(a)
  • 100 g graavikirjolohta tai savukalaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
  • 3 dl maitoa
  • 1 rasia sulatejuustoa
  • 1 prk (piparjuurella maustettua tuorejuustoa)
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • suolaa
  • Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Halkaise kasvikset, pane halkaistu pinta työlautaa vasten ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä puolet viipaloiduista kasviksista voideltuun laakeaan vuokaan. Levitä päälle ohuet kalaviipaleet sekä tillisilppu ja loput kasvisviipaleet. Mittaa kattilaan maito ja sulatejuusto nokareina sekä tuorejuusto. Tuore- juusto ei ole välttämätön. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  • Mausta rouhitulla viherpippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
  • Voit valmistaa halutessasi ruoan ilman kalaa, käytä silloin piparjuurella maustetun tuorejuuston asemesta yrttistä tuorejuustoa ja vaihda tilli ruohosipuliin tai persiljaan.
  • Kasvislaatikko sopii esimerkiksi liharuokien kanssa tarjottavaksi.

Ohje: Kotimaiset kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat