Juustoinen peruna-lohilaatikko
Portioner
Ohje
- 8 perunaa
- 1 porkkana(a)
- 1 sipuli(a)
- 100 g graavikirjolohta tai savukalaa
- 1 dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
- 3 dl maitoa
- 1 rasia sulatejuustoa
- 1 prk (piparjuurella maustettua tuorejuustoa)
- 1 tl rouhittua viherpippuria
- suolaa
- Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Halkaise kasvikset, pane halkaistu pinta työlautaa vasten ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä puolet viipaloiduista kasviksista voideltuun laakeaan vuokaan. Levitä päälle ohuet kalaviipaleet sekä tillisilppu ja loput kasvisviipaleet. Mittaa kattilaan maito ja sulatejuusto nokareina sekä tuorejuusto. Tuore- juusto ei ole välttämätön. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Mausta rouhitulla viherpippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Voit valmistaa halutessasi ruoan ilman kalaa, käytä silloin piparjuurella maustetun tuorejuuston asemesta yrttistä tuorejuustoa ja vaihda tilli ruohosipuliin tai persiljaan.
- Kasvislaatikko sopii esimerkiksi liharuokien kanssa tarjottavaksi.
Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat