Juustoinen parsakaalikeitto
Portioner
Ohje
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
- 4 perunaa
- 1 sipuli
- 3 parsakaalia
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 valkosipulin kynttä
- 100 g (viherpippuri)sulatejuustoa
- 1 dl (kuivattuja suppilovahveroita)
- lehtipersiljaa
- Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Leikkaa parsakaali sopiviksi nupuiksi ja paprikat suikaleiksi. Lisää perunat ja sipulikuutiot ja kiehuvaan kasvisliemeen.
- Jos haluat lisätä keittoon suppilovahveroita, lisää liotetut suppilovahverot tässä vaiheessa.
- Anna kiehua noin 12 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, sulatejuusto, parsakaalinnuput ja paprikasuikaleet. Anna kiehua vielä 5 minuuttia.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja koristele lehtipersiljalla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vihanneshedelmät