Juureslaatikoista parhain
Portioner
Ohje
- 6 pienehköä punajuurta
- vettä keittämiseen
- 1 dl ohrasuurimoita
- vettä keittämiseen, suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 200 g siitakesieniä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa, mustapippuria
- tuoretta timjamia
- 150 g sinihomejuustoa
- 1.5 dl omenamehua
- 2 dl ruokakermaa
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 30 – 40 minuutissa. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka ja porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Paloittele siitakesienet.
- Kuori punajuuret ja raasta karkeahkoksi raasteeksi.
- Kuumenna tilavalla pannulla rasva. Lisää sipulit ja juureskuutiot ja kuumenna ainekset ruskistamatta välillä sekoitellen.
- Lisää pannulle sienet, hunaja, etikka ja mausteet. Murustele joukkoon sinihomejuusto ja lisää nesteeksi omenamehua ja kermaa.
- Kuumenna seos, tarkista maku ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
- Tarjoa juureslaatikko lämpimän kasvisruokana raikkaan, esimerkiksi omenaa ja lehtiselleriä sisältävän salaatin kanssa. Juureslaatikko sopii loistavasti myös joulukaudenpöytiin ja riistaruoan lisäkkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat