Sök efter recept

Juureslaatikoista parhain

Juureslaatikoista parhain
Portioner
Ohje
  • 6 pienehköä punajuurta
  • vettä keittämiseen
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • vettä keittämiseen, suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 200 g siitakesieniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 1.5 dl omenamehua
  • 2 dl ruokakermaa
  • Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 30 – 40 minuutissa. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka ja porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Paloittele siitakesienet.
  • Kuori punajuuret ja raasta karkeahkoksi raasteeksi.
  • Kuumenna tilavalla pannulla rasva. Lisää sipulit ja juureskuutiot ja kuumenna ainekset ruskistamatta välillä sekoitellen.
  • Lisää pannulle sienet, hunaja, etikka ja mausteet. Murustele joukkoon sinihomejuusto ja lisää nesteeksi omenamehua ja kermaa.
  • Kuumenna seos, tarkista maku ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
  • Tarjoa juureslaatikko lämpimän kasvisruokana raikkaan, esimerkiksi omenaa ja lehtiselleriä sisältävän salaatin kanssa. Juureslaatikko sopii loistavasti myös joulukaudenpöytiin ja riistaruoan lisäkkeeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Uuni- ja grilliruoat