Joulutorttujen juurestäyte
Portioner
Ohje
- 4 porkkanaa
- 4 tl sitruunamehua
- 2 punajuurta
- vettä
- 1 dl sokeria
- 3 tl tuoretta inkivääriä raasteena
- 0.4 tl suolaa
- ripaus pomeranssinkuorta
- ripaus jauhettua neilikkaa
- 1 rkl perunajauhoja
- Pese, kuori ja kuutioi juurekset ja keitä kattilassa niukassa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois, soseuta juurekset sauvasekoittimella ja mausta.
- Lisää perunajauho ja kuumenna sose kattilassa kunnes se kiehahtaa. Sekoita sosetta kuumennuksen aikana hiljalleen.
- Käytä sosetta joulutorttujen täytteenä, tarjoa aamupalalla levitteenä leivän päälle tai tarjoa glögin seurana pipareiden päällä sinihomejuuston kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: