Jogurttihyytelö ja kiivikastike
Portioner
Ohje
- 1 l maustamatonta jogurttia
- 2 dl kermaa vaahdotettuna
- 2.5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
- 5 kiiviä
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 tl vaniljasokeria
- 1 dl vettä
- 1 l mansikoita
Jogurttihyytelö
- Valuta jogurttia noin puoli päivää kahvisuodattimessa tai sideharsolla vuoratussa siivilässä. Jos jogurtti on valuttamisen jälkeen kiinteähköä massaa, riittää siihen 5 liivatetta, mutta jos jogurtti on vielä juoksevaa, käytä 6 liivatetta.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi.
- Purista liivatteista vesi pois ja liuota pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos jogurtin joukkoon.
- Sekoita kermavaahto ja sokerit varovaisesti hiukan jähmettyneeseen jogurttiin. Kaada massa pieniin annosvuokiin tai isompaan kakkuvuokaan ja hyydytä vähintään muutama tunti.
Kastike
- Kuori kiivit ja leikkaa lohkoiksi. Siirrä palat korkeaan kulhoon. Lisää joukkoon sokerit.
- Hienonna kiivit sauvasekoittimella soseeksi. Lisää vettä ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kumoa jogurttihyytelö lautaselle, kaada ympärille kiivikastiketta ja koristele mansikkalohkoilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat