Sök efter recept

Jogurttihyytelö ja kiivikastike

Portioner
Ohje
  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna
  • 2.5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
Kastike
  • 5 kiiviä
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vettä
Lisäksi
  • 1 l mansikoita

Jogurttihyytelö

  • Valuta jogurttia noin puoli päivää kahvisuodattimessa tai sideharsolla vuoratussa siivilässä. Jos jogurtti on valuttamisen jälkeen kiinteähköä massaa, riittää siihen 5 liivatetta, mutta jos jogurtti on vielä juoksevaa, käytä 6 liivatetta.
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi.
  • Purista liivatteista vesi pois ja liuota pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos jogurtin joukkoon.
  • Sekoita kermavaahto ja sokerit varovaisesti hiukan jähmettyneeseen jogurttiin. Kaada massa pieniin annosvuokiin tai isompaan kakkuvuokaan ja hyydytä vähintään muutama tunti.

Kastike

  • Kuori kiivit ja leikkaa lohkoiksi. Siirrä palat korkeaan kulhoon. Lisää joukkoon sokerit.
  • Hienonna kiivit sauvasekoittimella soseeksi. Lisää vettä ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kumoa jogurttihyytelö lautaselle, kaada ympärille kiivikastiketta ja koristele mansikkalohkoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat