Sök efter recept

Japanilainen kiinankaalisalaatti

Portioner
Ohje
  • 200 g kiinankaalia
  • 7 dl vettä
  • 0.5 dl suolaa
Kastike
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
Lisäksi
  • pinnalle seesaminsiemeniä
  • Leikkaa kiinankaali leveiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää kaali kiehuvaan veteen. Anna kiehua minuutin ajan. Kaada vesi pois ja huuhtele kaali suikaleet kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi.
  • Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kiinankaalisuikaleita kastikkeessa. Koristele seesaminsiemenillä. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet