Japanilainen kiinankaalisalaatti
Portioner
Ohje
- 200 g kiinankaalia
- 7 dl vettä
- 0.5 dl suolaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- pinnalle seesaminsiemeniä
- Leikkaa kiinankaali leveiksi suikaleiksi. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää kaali kiehuvaan veteen. Anna kiehua minuutin ajan. Kaada vesi pois ja huuhtele kaali suikaleet kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kiinankaalisuikaleita kastikkeessa. Koristele seesaminsiemenillä. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet