Sök efter recept

Jäädytetty herukkajuustokakku

Portioner
Ohje
  • 10 kaurakeksiä
  • 30 g margariinia
Täyte
  • 2 dl herukoita (musta- tai punaherukoita)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl vatkautuvaa kermaa
Lisäksi
  • koristeeksi tuoreita herukoita
  • Hienonna pohjan keksit ja sekoita sulatettuun margariiniin. Painele muruseos irtopohjaisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
  • Valmista täyte: Soseuta herukat sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuustoon soseutetut herukat, sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri ja kardemumma. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi.
  • Lisää juustoseoksen joukkoon varovasti käännellen ensin valkuaisvaahto ja sitten kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään 8 tunniksi, mieluiten yön ajaksi.
  • Ota kakku sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista, jotta se ehtii vähän pehmetä. Koristele herukoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat