Jäädytetty herukkajuustokakku
Portioner
Ohje
- 10 kaurakeksiä
- 30 g margariinia
- 2 dl herukoita (musta- tai punaherukoita)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 2 munankeltuaista
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2 munanvalkuaista
- 2 dl vatkautuvaa kermaa
- koristeeksi tuoreita herukoita
- Hienonna pohjan keksit ja sekoita sulatettuun margariiniin. Painele muruseos irtopohjaisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
- Valmista täyte: Soseuta herukat sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuustoon soseutetut herukat, sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri ja kardemumma. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi.
- Lisää juustoseoksen joukkoon varovasti käännellen ensin valkuaisvaahto ja sitten kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään 8 tunniksi, mieluiten yön ajaksi.
- Ota kakku sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoamista, jotta se ehtii vähän pehmetä. Koristele herukoilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat