Intialainen perunapannu
Portioner
Ohje
- 4 kpl kiinteämaltoista perunaa
- 1 kpl pieni kukkakaali
- 1 kpl punasipuli
- 3 kpl lehtisellerin vartta
- öljyä
- 2 rkl currytahnaa tai 3 tl curryjauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- (tuoretta chiliä ohuina suikaleina)
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 0.5 dl kookoshiutaleita
- suolaa
- tuoretta korianteria
- Pese perunat ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 10 – 15 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi.
- Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi, hienonna punasipuli ja viipaloi lehtiselleri. Kuumenna paistokasarissa tai vokkipannulla öljy. Lisää currytahna ja paprikajauhe (ja chili). Kuumenna mausteita hetki pannussa.
- Lisää perunakuutiot ja pienet kukkakaalin nuput muutamassa erässä. Kääntele kasviksia muutaman kerran paistamisen aikana. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa vielä lehtiselleriviipaleet ja sipulikuutiot.
- Kypsennä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmentyneet. Lisää kookoshiutaleet ja suola. Kuumenna.
- Koristele valmis ruoka hienonnetulla korianterilla.
- Mausteisia perunoita voi tarjota broilerin lisäkkeenä tai sinällään kasvisruokana.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Höystöt ja curryt, Kaalit, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät