Intialainen kurkkukeitto
Portioner
Ohje
- 1 tuore kurkku
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl juustokuminaa
- 0.25 tl kurkumaa
- ripaus cayennenpippuria
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 1 dl vettä
- 1 dl kookosmaitoa
- 2 dl maitoa
- 0.5 tl sinapinsiemeniä
- sitruuna- tai limettimehua
- tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
- Kuori ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää juustokumina, kurkuma, cayennenpippuri ja mustapippuri. Kuumenna edelleen pari minuuttia.
- Lisää kurkkukuutiot, vesi ja kookosmaito. Mausta suolalla. Anna hautua viitisen minuuttia. Lisää maito ja sinapinsiemenet. Mausta keitto sitruunamehulla ja ripottele pinnalle korianteria tai persiljaa.
Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Luokka: